Maa Lenas kardemummakaka

Ta med värmen från tradition till ditt kök med detta recept på kardemummakaka, skapad med det finaste Silk Route-kardemummapulvret. Perfekt balanserad mellan sötma och krydda, är denna kaka idealisk för mysiga eftermiddagar eller festliga tillfällen.

Med varje tugga känner du rikedomarna från noggrant utvald kardemumma, sömlöst blandad i en mjuk, saftig kaka. Kombinera den med en kopp Silk Route chai för den ultimata njutningen.

Oavsett om du är en erfaren bagare eller nybörjare i köket, kommer detta enkla recept att guida dig till perfektion. Steg-för-steg-instruktioner säkerställer att din kaka blir lika härlig att baka som att äta.

Håll utkik efter tips på kreativa serveringsidéer och smakkombinationer som gör din kaka till stjärnan på vilket tillfälle som helst. Scrolla nedan för att upptäcka magin av kardemumma i varje smula.

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 apelsin
  • 100 g smör
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 msk Silk Route kardemumma chai pulver
  • 1 tsk bakpulver.
  • kokosflingor


Steps : 

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smörj en kakform med smör och kokosflingor.
  • Vispa ägg och socker pösigt.
  • Finriv apelsinens skal och pressa saften. Vänd ner det i äggsmeten.
  • Smält smöret.
  • Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma chai pulver.
  • Vänd ned mjölblandningen och smöret i äggsmeten.
  • Häll smeten i den smorda formen och grädda i 40 min.


Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.