Om Oss
Oavsett om det är att stå vid din mammas spishäll eller gatuförsäljare, att dricka en varm lerkopp chai påminner hemmets hjärta.
I jakten på studier och arbete flyttade jag till Sverige från Indien som ung vuxen. När jag bosatte mig i det kalla vädret och långa vintrarna började jag längta efter mitt hems kryddrika mat och särskilt masala chai. Men att göra chai varje morgon innan jag gick till mitt företagsjobb var helt enkelt inte möjligt. De tidskrävande ansträngningarna att göra chai varje morgon övergavs sakta och ersattes med kaffe och te.
Men det tillfredsställde bara inte mitt sug efter chai, så en idé uppstod. Att tillhandahålla en enkel och tillgänglig lösning för människor som jag själv - instant chai.
Chai är en ritual, en möjlighet att samla människor. Något som säljs i varje gathörn, tågstation,... i Indien och njuts av unga och gamla, ofta många gånger om dagen.
Masala chai tillverkas traditionellt genom att koka te, kryddor, mjölk och socker tills det skapar en rik konsistens och söt smak. Med varma ayurvediska kryddor som kardemumma, ingefära, kanel och kryddnejlika, är det en värmande blandning som är särskilt lugnande i kallt väder som stärker din immunitet.
När jag bor och arbetar i Sverige blev jag snart bekant med konceptet fika och det påminde mig om träffa vänner på chai walas monter där hemma. Jag började se hur chai var det perfekta tillskottet till fika, vilket tillförde en varm känsla speciellt under de långa vintermånaderna här.